fbpx
Over plek

Over

plek

Alles bij PLEK draait rond eten én drinken én gezelligheid én mooie dingen. Je komt er ontbijten of lunchen. Je drinkt er een koffie. Je shopt ‘andere’ kruideniersproducten en vers fruit en groenten. Zoek je een tof kadootje? Je vindt het in onze interieurshop. 

Geen zin om thuis te koken? Alles wat je bij PLEK kan eten, kan je ook meenemen. Lekker én gemakkelijk.

lekker ontbijten 

Bij PLEK ontbijt je heel de dag door. Je maakt zelf een combinatie en kiest uit je brood, je eitje, je charcuteriebordje. Of je bent meer avontuurlijk aangelegd en je gaat voor de Vegan Zoete Wafel met verse volle yoghurt recht van bij de boer, getopt met onze eigen granola en seizoensfruit. Of je kiest gewoon van alles wat en shared het met je tafelgenoten. 

lekker Lunchen 

Bij PLEK lunch je de hele dag door. Je hebt de keuze uit eigenzinnige dikke boterhammen die barsten van de groenten met ander lekkers.  Of heb je liever een soepje of PLEK bowl die wordt samengesteld uit de salades uit de koeltoog.  We volgen de seizoenen zodat we altijd volop van de beste smaken kunnen genieten. Top onze Bowl met traag gegaarde kip, verse geitenkaas of PLEK balletjes.  Ook hier zetten we onze PLEK-stempel. Kippenballetjes met extra groenten in verwerkt, heerlijk afgekruid met komijn. Of kalfsballetjes met parmaham, parmigiano en salie.  Ook hier zullen we nog extra groenten in stoppen. Lekker én gezond. 

Hou je eerder van iets warm, dan kan je altijd kiezen voor een PLEK ovenschotel: denk aan lekkere laagjes van groenten aangevuld met vlees of vis of gewoon nog meer groenten.  Wij kunnen niet weerstaan aan de parmigiani die melanza of de zuid-afrikaanse boboti.

Alles altijd dagvers bereid, in eigen keuken met veel passie en smaak om het allerbeste uit elk ingrediënt te halen. We claimen gezond zonder fanatiek te zijn.  Smaak primeert maar terwijl we genieten, doen we ook ons lijf een plezier.

lekker SNOEPEN 

Sluit af met een stuk echte appelcake of blueberry cheesecake. Of een vegan granola bar, een stuk bananenbrood of chunky chocolate chip koekje. Steeds met minder suikers, gezonder meel en vooral veel liefde.

lekker Drinken

De koffiebonen gebrand door een kleine Antwerpse branderij malen we zelf om u de lekkerste koffie te kunnen serveren.  Hou je niet van koemelk, dan serveren we je cappuccino met plezier met havermelk. En hou je van sapjes, dan ben je aan het goede adres.  We mixen en matchen fruit en groenten tot één groot feestje.

lekker Shoppen 

Bij PLEK shop je de hele dag:  PLEK is een kruidenier met een premium aanbod van fruit en groenten, kruideniersproducten gemaakt door mensen met veel passie en goesting. Producten met een verhaal waar je alleen maar blij van kan worden. Denk aan olijfolie, pasta, honing, maar ook aan koekjes met betere ingrediënten, gezondere chips, chocolade.  Heerlijke thee, toffe biertjes, wijn, ‘andere’ frisdrank. We bieden ook een eigenzinnige selectie van fijne vleeswaren en kaas, aangevuld met zelf bereide ‘spreads’ voor op je boterham.

Je shopt ook kadootjes voor jezelf of voor iemand anders: keramiek,  kaarsen, kussen, een klein juweeltje maar ook een vers boeket bloemen vind je bij PLEK.